Naslovnica » KORISNO » 5 zlatnih pravila za idealnu figuru

5 zlatnih pravila za idealnu figuru

5 zlatnih pravila za idealnu figuru

Donosimo 5 pravila koje moraju slijediti svi koji se žele riješiti suvišnih kilograma.

jelo

1. Obavezno pojedite nešto malo prije ručka

Znastvenici su pojasnili kako osjećaj gladi nastaje zahvaljujući hormonu grelinu. Kad počnete jesti, mora proći bar 30 minuta prije nego što se njegova razina krene smanjivati. Upravo se zato preporučuje da jedete sporo i mirno, a korisno je i nešto pojesti malo prije glavnog obroka. Tako ćete pojesti manje nego inače.

2. Nemojte piti sokove za vrijeme obroka

Hormon leptin signalizira vašem mozgu da ste se najeli u trenutku kada organizam dobije dovoljnu količinu energije iz hrane. Ako pak pijete sok za vrijeme obroka, fruktoza, koja se nalazi u puno sokova, kada dođe u vaš želudac, prekida signaliziranje vašem mozgu i vi nećete znati da ste već siti. Nastavljate jesti unoseći tako sve više i više kalorija.

3. Jedite više namirnica koje sadrže vlakna

Vlakna poboljšavaju rad probavnog sustava i pomažu da osjećaj sitosti duže traje. Jedite hranu bogatu vlaknima ujutro, za doručak.

4. Nije važno samo što jedete, nego i kako jedete

Kad jedete, nemojte se baviti ničim drugim. U suprotnom možete pojesti više nego što ste planirali pa obrok na brzinu može loše utjecati na vašu figuru. Jedite za stolom sjedeći na stolici, držeći leđa ravno, a ne na kauču pred televizorom.

5. Nemojte se zaboraviti baviti sportom

Stvaranje mišićne mase dobro će izgledati na vašem tijelu, a tjelovježbom također štitite svoje tijelo od kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Bavite se sportom svakodnevno ili barem 2-3 puta tjedno po 30 minuta. Budite umjereni u svemu.

x

Check Also

Govor tijela: 8 pokreta s kojima ćete dobiti sve što poželite u svakoj situaciji

Govor tijela: 8 pokreta s kojima ćete dobiti sve što poželite u svakoj situaciji Osjećate ...

error: